El Banc de Sang i Teixits aparcarà la seva unitat mòbil a Sant Boi el dia 18 d’agost. Aquelles persones que vulguin donar sang, ho podran fer a la plaça Catalunya, cantonada amb Tres d’abril, de 9 a 14h i de 17 a 21h.

Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilograms pot donar sang sempre que el metge responsable de l’extracció així ho consideri després de veure el qüestionari previ que ha d’omplir la persona donant. Tot i així, la resposta afirmativa d’alguna d’aquestes preguntes no invalidarà la donació en cap cas.

Segons dades del Banc de Sang i Teixits, cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya. Amb cada donació es pot ajudar a tres malalts diferents gràcies als tres components sanguinis que s’extreuen amb aplicacions pròpies: hematies, plasma i plaquetes. La donació és l’única manera que existeix per obtenir sang per aquestes transfusions.

Recomanacions
· Per donar sang, a diferència de quan es fa una analítica, no s’ha d’anar en dejú.
· Es recomana que les dones facin com a màxim tres donacions a l’any i els homes un màxim de quatre, respectant un interval de 2 a 3 mesos.
· Cal beure gran quantitat de líquid (sense alcohol) durant les 12 hores posteriors a la donació.

Per donar sang altres dies de l'any, el centre fixe més proper a Sant Boi és l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat (Feixa Llarga, s/n, telèfon 93 260 75 19).

Sonia López

Més informació:

0 Comments:

Post a Comment