Com cada any, el Departament de Salut ha iniciat la campanya de vacunació contra la grip, mitjançant la qual es distribuiran de forma gratuïta prop de 1.500.000 de vacunes, que estaran disponibles en els centres d’atenció primària i altres centres vacunals de l’1 d’octubre al 30 de novembre de 2008.

Encara que la vacunació antigripal es accessible a tota persona que ho desitgi, des del Departament de Salut de la Generalitat es recomana especialment la vacunació a aquells grups que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip:


-Persones de 60 anys d’edat o més.
-Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalties cròniques i malalties mentals, etc.
-Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, inclòs l’asma.
-Adults i infants que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques (inclosa la diabetis mellitus), malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloses les causades per medicació o pel VIH).
-Infants i adolescents (dels 6 mesos als 18 anys) tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar una síndrome de Reye després de la grip.
-Dones embarassades (l’administració de la vacuna es considera segura en les embarassades).

També s’adreça als individus o grups que poden transmetre la grip a persones d’alt risc com són els professionals sanitaris i les persones que realitzin serveis essencials per a la comunitat, com ara bombers, policies o personal de protecció civil.


Verónica Lamas

Més informació: 
- Generalitat de Catalunya

0 Comments:

Post a Comment