Sant Boi Inclou és la nova iniciativa per comptar amb la participació ciutadana en el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social.

Comunicat de Sant Boi Inclou: 

L’informe d’inclusió i Cohesió Social a la Ciutat, les Bones Pràctiques d’Inclusió i Cohesió Social i les entrevistes que hem realitzat a persones en situació d’exclusió social ens ajudaran a entendre millor com es manifesten els factors de vulnerabilitat a Sant Boi i quins recursos tenim per fer-li front. Amb tot aquest treball fruit de la col·laboració de tots vosaltres, iniciem una nova etapa del Plics on podrem debatre i realitzar propostes d’acció.

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social ha de servir per sumar esforços per part de l’Ajuntament, entitats, altres administracions, ciutadans/es en la lluita contra les desigualtats socials. El Pla ha de permetre apostar per unes estratègies i un compromís de treball conjunt per atendre les persones en situació de risc i/o vulnerabilitat, però també per impulsar noves propostes de projectes preventius (actuar en les causes) i de sensibilització.

Per tirar endavant i defensar tècnica i pressupostàriament aquest Pla en la ciutat, necessitarem la complicitat de ciutadanes i ciutadans, d’agents municipals, locals, socials, empresarials i polítics. Hem organitzat diferents espais perquè hi hagi participació ciutadana, tècnica i política en la elaboració del Pla.

- El 30 d’octubre de 2008 a Can Massallera es realitzaran uns tallers amb professionals de tots els àmbits. Hi seran convidats professionals de l’Ajuntament, de la iniciativa social, empresarial, sindicats, altres administracions i obres socials.

- Del 6 d’octubre al 30 d’octubre totes les santboianes i els santboians podran fer propostes a través d’unes butlletes que trobaran en les urnes T’INCLOUS. Les trobareu al llarg d’aquesta setmana a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic, als casals de barri, als ambulatoris, a les biblioteques i als Instituts d’Educació Secundària.

- La primera quinzena de novembre es traslladaran totes aquestes propostes per debatre-les amb els agents polítics.

Com que una de les idees importants, des de l’inici del Pla, era la participació de les persones en situació de vulnerabilitat social en el disseny del Pla, durant el mes d’octubre es faran diferents grups de treball per recollir les seves propostes d’inclusió social. Hi participaran dones víctimes de violència masclista, gent gran i dones nouvingudes amb manca de recursos, i persones que estan en el Programa de la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI).

Comptem amb la teva col·laboració i participació
Envia'ns informació sobre projectes, notícies i/o formació. Si teniu cap pregunta sobre el funcionament del lloc web, no dubteu a fer-nos-la arribar.

Font: Sant Boi Inclou

0 Comments:

Post a Comment