Tres dones que són amenaçades de mort als seus països d’origen per defensar els drets humans seran acollides a Sant Boi de Llobregat durant els propers sis mesos.

La periodista txetxena Polina Viktorovna, la militant d’esquerres colombiana María Doris Rivera i la mestra hondurenya Rosa Margarita Vargas són les tres dones acollides, proposades per entitats i ONGs catalanes: la Lliga dels Drets del Poble, l’Associació Catalana per la Pau i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

El Programa de Protecció de Defensors dels Drets Humans ofereix a les persones acollides un refugi temporal i els permet sortir durant un temps de l’entorn de pressió i vulnerabilitat a què estan sotmeses. També els dóna l’oportunitat d’exposar i difondre els perills que afronten en les seves terres, com faran les tres acollides a Sant Boi en conferències i activitats per tota Catalunya.

- Polina Viktorovna no pot publicar al seu país els diaris que va escriure durant les guerres txetxenes. La periodista està amenaçada de mort perquè no pugui testificar sobre les violacions dels drets humans perpetrades entre 1994 i 2004.

- María Doris Rivera, membre del partit esquerrà Unión Patriótica, és perseguida per grups paramilitars colombians per ser responsable del comitè regional de drets humans d’un municipi de Meta.

- Rosa Margarita Vargas, professora d’espanyol a Honduras, va ser testimoni de l’assassinat d’un company de la mateixa escola i viu amenaçada per haver participat en manifestacions i activitats de la resistència després del cop d’Estat militar de l’any passat.

Gràcies al programa, les dones acollides també podran conèixer entitats del nostre país que puguin ajudar-les en les seves comeses i en millorar la seva tasca a l’hora del retorn.


Sonia López

0 Comments:

Post a Comment