Aquest dimarts, dia 25 de maig, l'Ajuntament de Sant Boi i l'empresa Pichuki, SL han signat l'escriptura pública per la qual la finca de l'Ateneu Santboià passa a ser de titularitat municipal.

La fórmula escollida és una permuta de terrenys. Després de tres anys de negociacions, l'acord rubricat avui enceta el camí per recuperar el paper de l'històric Ateneu Santboià com a motor cultural de la ciutat i de la vida del centre històric.

En síntesi, l'acord suposa que Pichuki, SL intercanvia amb l'Ajuntament la finca de l'Ateneu Santboià, situada al centre històric, per una parcel•la de propietat municipal ubicada al polígon industrial ProLogis.

La finca de l'Ateneu Santboià té una superfície de 8.578 m2 i conté un conjunt d'edificacions en estat precari de conservació (un dels cossos d'edificació es va enderrocar recentment per raons de seguretat). El sostre edificable de la finca es concretarà quan se n'aprovi un nou planejament urbanístic.

La parcel·la del polígon ProLogis té una superfície de 2.080 m2 i un sostre màxim edificable d'aproximadament 7.200 m2 (en planta baixa i tres pisos), amb diferents usos previstos al planejament urbanístic (principalment, oficines).

Declaració institucional
Un cop obtinguda la titularitat pública de la finca, l'Ajuntament de Sant Boi iniciarà ara de forma immediata els passos per complir amb els compromisos adoptats en la declaració institucional aprovada el 25 de gener d'enguany al Ple municipal.

Definir el pla d'usos
El primer pas serà la creació d'una comissió ciutadana per debatre i elaborar el pla d'usos del futur equipament que recuperarà el paper de l'Ateneu Santboià com a dinamitzador de la cultura local. La comissió es constituirà aquest mes de juny.

Concurs d'idees i planejament urbanístic
El següent pas serà convocar un concurs d'idees per escollir el projecte arquitectònic més adient i, finalment, caldrà ajustar el planejament urbanístic a les necessitats de l'opció seleccionada. També està previst fer-hi excavacions, donat que els terrenys estan en una zona d'alta expectativa arqueològica. L'Ajuntament té la voluntat que les obres del nou equipament comencin durant el proper mandat municipal.

Font: Ajuntament de Sant Boi

0 Comments:

Post a Comment