Sant Boi recull el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació"

En un acte presidit pels Prínceps d'Astúries i la ministra de Ciència i Innovació el 13 de gener, al saló d'actes del Consell Superior d'Investigacions Científiques a Madrid. L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, ha rebut aquest reconeixement que atorga el Govern central per primera vegada.

El segell premia l'esforç i el compromís en matèria d'I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació) de 30 poblacions espanyoles. A l'acte també hi serà present la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia.

La distinció s'obté per a un període de tres anys. Els ajuntaments guardonats passen a formar part de la Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (xarxa INNPULSO), on es potenciarà la relació mútua i la realització de projectes conjunts. En aquesta primera edició, els distintius s'han concedit atenent a la realització de projectes innovadors vinculats específicament al Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEOSL) i emmarcats en una estratègia general d'innovació.

Sant Boi va argumentar la seva candidatura mitjançant la presentació de vuit projectes duts a terme a la ciutat gràcies al Fondo Estatal por el Empleo y la Sostenibilidad Local i associats a cinc eixos d'acció transversal per la innovació i el coneixement que es desenvolupen a la ciutat sota la denominació de "Sant Boi, ciutat quinària d'innovació": promoció econòmica, sostenibilitat, modernització de l'administració, benestar social i coneixement. La candidatura de Sant Boi per obtenir aquesta distinció comptava amb el suport d'una trentena d'empreses i organismes locals.

Beneficis per a Sant Boi
Formar part d'aquesta xarxa comportarà una sèrie de beneficis, com ara la possibilitat d'usar el distintiu en les accions de comunicació i promoció de la ciutat, la promoció internacional de les localitats distingides en esdeveniments internacionals d'I+D+i, la consideració preferent per ubicar instal·lacions científiques o tecnològiques i la prioritat per acollir congressos i seminaris.

Els projectes de Sant Boi:
1) Innovació per a la promoció econòmica: ampliació i millora d'infraestructures de fibra òptica a la zona industrial
2) Innovació per a la sostenibilitat: implantació del carril bici en un tram de la ronda de Sant Ramon
3) Innovació per a la modernització de l'administració: serveis d'administració electrònica orientats a la ciutadania, modernització dels serveis de gestió cap a l'expedient electrònic i serveis de digitalització de la documentació
4) Innovació per al benestar social: obres d'adaptació de pisos municipals per a la integració de col·lectius vulnerables
5) Innovació per al coneixement: reforma i adaptació del Casal de l'Olivera.

Vuit ajuntaments catalans
El distintiu s'ha atorgat a 30 municipis distribuïts en tres categories segons el nombre d'habitants (fins a 20.000 habitants, de 20.001 a 100.000 i més de 100.000). Entre aquestes localitats hi ha vuit de catalanes: Barcelona, Mataró, Terrassa, Vilanova del Camí, Cerdanyola del Vallès, Manresa i Viladecans i Sant Boi.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

0 Comments:

Post a Comment