13 de novembre de 2010.Cal Ninyo (Joan Bardina 46) i Ateneu Santboià (Maria Girona 2)
Sant Boi de Llobregat.

Inscripció gratuïta, places limitades.

Adreça Inscripció: salvemlateneusantboia@gmail.com

Data límit inscripció: 10 novembre. Les persones inscrites rebran un correu de confirmació de la inscripció amb la documentació de la jornada.

Programa

9.45h Cafè de Benvinguda, a Cal Ninyo

10h Presentació de la Jornada a càrrec de Sergi Fernández (Col·lectiu Ateneu Santboià). Presentació de la proposta ciutadana de pla d’usos per al nou Ateneu Santboià, a càrrec de Ricard Ros (Col·lectiu Ateneu Santboià). Micro obert sobre l'estat de la cultura a la ciutat de Sant Boi de LLobregat.

10.20h Conferència "Nous Temps, Nous Models". Resultats de la recerca del centre cultural Pekarna (Eslovènia) sobre nous models de governança de centres culturals independents. El tema principal de la recerca ha estat sobre els aspectes a tenir en compte de cara a l'èxit d’aquesta mena de centres.
A càrrec de Sandy Fitzgerard, (Olivearte Consulting, Irlanda)

10.50h Mapa de centres culturals independents a l’estat espanyol. Presentació del projecte de mapeig de models d'organització, gestió, i programació d'espais culturals independents a l’estat espanyol (http://www.culturaindependiente.org/)
A càrrec de José Luís Rodríguez (investigador i autor del mapeig, Madrid)

11h La cooperació entre els ateneus i els ens locals per una cultura del segle XXI. La convergència de dos fenòmens històrics, la xarxa d'ateneus amb un repte de modernització i la necessitat d'equipaments culturals participatius i ben gestionats.
Ponent: Oriol Picas, Subdirector General d'Equipaments Culturals de la Generalitat de Catalunya.
Modera: Ricard Ros (comissió ciutadana pla d’usos Ateneu Santboià)

11.45h Pausa

12h La importància dels espais i els continguts en la construcció d'un projecte de centre cultural. Quins continguts per a quins espais? Polivalència i multidisciplinarietat, especialització i transversalitat cap a la construcció d’un complex cultural per al segle XXI.
Ponents: La Fundició i Site-Size
Modera: Sergio Ramos (Centre de Recursos de Música Moderna de Sant Boi)

12.45h Com s'organitza un centre cultural autònom en clau de servei públic? Quina forma organitzativa? Què cal tenir en compte per fer-lo sostenible socialment, culturalment i econòmicament?
Ponent: Aurora Álvarez, Ateneu Popular 9 Barris (Barcelona)
Modera: Javi Doblas (La Cápsula del Tiempo)

13.30h Conclusions

14h Paella popular, a l'Ateneu Santboià. Important: Cal confirmació per a la paella (preu 3€) amb la inscripció a la jornada.

15.30h Visita a l’Ateneu Familiar (c/La Pau 8).

Organitza: Associació Amics de l’Ateneu Santboià
Col·labora: Ajuntament de Sant Boi de LLobregat

Font: Associació Amics de l’Ateneu Santboià

0 Comments:

Post a Comment