Ateneu Santboià










 
Comunicat del Col·lectiu Amics de l'Ateneu Santboià: 

Seguim vetllant per l'Ateneu Santboià

El 5 de gener de 2010 per causes del desgast i de les plujes, ha cedit una biga de l'edifi més antic dels tres que formen l'Ateneu Santboià. Membres del col·lectiu, tant aviat com ho han vist, han decidit trucar als bombers donada la magnitud del desperfecte. Els bombers i els arquitectes municipals ho han valorat i han decidit precintar tot l'Ateneu i tallar l'avinguda Marià Girona que és un dels accessos principals de la ciutat, per evitar possibles danys a la via pública. Posteriorment, han informat als membres del col·lectiu allà presents que la façana de l'edifici afectat haurà de ser retirada de forma inminent.

Davant d'aquest fet:
- Som conscients que aquest edifici podria caure en qualsevol moment i que ha de romandre deshabitat, no obstant, les altres dues parts estan en millor estat al tractar-se d'edificacions més recents i poden continuar allotjant activitats culturals.
- Els tres edificis són independents i els problemes a l'estructura d'un, no afecten a l'estructura dels altres dos.
- L'edifici en mal estat està construit a sobre de la masia de Ca l'Amigant (datada del s.XVII). A part, existeixen indicis documentats que sota l'Ateneu hi ha restes romanes d'elevat valor arqueològic. Malgrat això, encara no ha estat declarat Patrimoni Històric i Cultural de la Humanitat.
- Fa molts anys que l'Ateneu Santboià és objecte d'un conflicte d'interessos a tres bandes: la constructora Pichuki S.L. (actual propietària), l'Ajuntament de Sant Boi (amb interessos polítics i partidistes) i els ciutadans i ciutadanes compromesos i compromeses amb l'Ateneu (Col·lectiu Amics de l'Ateneu Santboià, membres de l'entitat històrica i d'altres persones sensibilitzades amb aquesta problemàtica social).

Per aquests motius, exigim:
- Que el procediment administratiu sigui clar i de fàcil accés per a tota la població.
- Que la retirada dels elements perillosos es realitzi amb el màxim respecte envers les restes arqueològiques i arquitectòniques.
- Que els altres dos edificis no pateixin danys col·laterals provocats per les obres.
- Que tant bon punt hagin acabat les obres, es retiri el precinte que envolta l'Ateneu per així poder continuar amb el projecte social i cultural que fa 7 anys que es porta a terme.
- Que l'Ateneu Santboià sigui declarat Patrimoni Històric i Cultural de la Humanitat de forma inminent.

Font: ateneusantboia.wordpress.com

0 Comments:

Post a Comment