El projecte Roba Amiga, en funcionament a Sant Boi des de l’any 2002, ha augmentat el nombre de contenidors al poble per tal de facilitar la recollida de roba usada i crear nous llocs de treball.

L’objectiu de Roba Amiga és mediambiental i social: mitjançant la recollida de roba usada, es recupera i el recicla residu tèxtil i per a fer-ho es creen llocs de treball destinats a col·lectius amb problemes d’inserció a la vida social i laborar com ara persones amb problemes de drogodependències, persones amb problemes psiquiàtrics o aturats de llarga durada, entre d’altres.

Vinculat a Roba Amiga hi ha el projecte Moda Amiga, un conjunt de botigues on es pot comprar a preus assequibles tota aquella roba en bon estat recollida als contenidors.

Aquesta iniciativa creada conjuntament per l’Obra Social de Caixa Catalunya, les enitats Aires (Associació Intersectorial de Recuperadors i Empreses Socials de Catalunya) i Càritas Catalunya està present a més de 250 municipis de Catalunya i a Sant Boi el programa de recollida de roba està desenvolupat per l’entitat Recibaix Empresa d’Inserció S.L.

Ubicació dels contenidors de Roba Amiga a Sant Boi:

- Aparcament de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Boi
- Carrer Baldiri Aleu (porta d’accés a la Unió Esportiva Santboiana)
- Plaça Montserrat Roig (davant accés principal de l’equipament municipal l’Olivera), al costat de l’accés per a vianants de l’aparcament municipal.
- Carrer Tres d’Abril, al costat de l’accés al Mercat Municipal Sant Jordi
- Carrer Torres i Bages, davant l’estació del FGC
- Plaça Pare Carles Masó i Blanch
- Lateral del Mercat Municipal de Ciutat Cooperativa
- Plaça Mercè Rodoreda, al costat de la cruïlla del carrer Lepant amb el carrer Victoria.
- Mercat Municipal Torre de la Vila, carrer Coin.

Verónica Lamas

Més informació:
- Roba Amiga
- Moda Amiga
- Recibaix

1 Comment:

  1. Anónimo said...
    Muy buena iniciativa. Antes no sabiamos que hacer con la ropa que ya no usamos o se queda pequeña. Asi alguien la aprovecha. FELICIDADES

Post a Comment