El passat migdia del 12 de febrer, uns 250 mestres de Sant Boi i rodalies s'han manifestat a la plaça de l'ajuntament en contra de la política educativa del departament que dirigeix Ernest Maragall.

Els manifestants han demanat la seva dimissió perque segons els mateixos s'està anant en contra de l'escola pública i els seus professionals -a la nova llei d'educació LOE-. De fet l'USTEC -el sindicat majoritari- comenta que "el redactat actual de la futura llei posa en perill els fonaments de l'escola pública catalana en jerarquitzar la gestió del centre i municipalitzar trams educatius."
Aquesta concentració ha estat convocada per l'assamblea de zona de mestres dels centres públics de Sant Boi i els sindicats representatius de l'escola pública.
El 19 de març es convoca la tercera vaga de l'era Maragall, que presumiblement comptarà amb una participació de més del 90%, segons estimacions oficials.


enllaços interessants:http://novolemaquestallei.cat/ Manifest en contra de la llei

1 Comment:

  1. Anónimo said...
    “VIRGENCITA, VIRGENCITA, DEJEMME COMO ESTOY.” Se escolta en els passadissos d’una escola mentres una mestra llegeix l’ultima i fragant notícia del nostre conseller E. Maragall.

    A l’escola què li falta? Sap senyor Conseller, li falten uns bons polítics que toquin de peus a terra, que s’apropin el professional de l’educació, al mestra d’aula per saber que:

    No cal començar el curs escolar abans per poder fer una millor educació, no és això pel que estem treballant?

    No cal acabar com es pugui al juny, quan la calor i el cansament de l’alumnat s’imposa, ja té previst una dotació econòmica (en plena crisi) per condicionar les aules?

    EL que ens cal és un augment de mestres a les plantilles, sí, sí per fer més viable allò que tan bonic diu de la filosofia de la seva estimada LOE.

    Ens cal que tots els centres estiguin dotats amb el mobiliari adequat, els recursos audiovisuals,.... I ho dic en veu ben alta: -TOTS!.

    Ens cal més hores d’assignació de l’assistència dels equips psicopedagògics a les escoles, és clar s’ha d’augmentar les plantilles d’aquest professionals tan necessaris cada cop més als centres, oi? O no ho sap?

    Ens cal més temps per coordinar i gestionar l’organització i programacions del dia a dia escolar.

    Senyor Conseller ens cal més confiança amb les nostres opinions i aportacions, qui són sinó els professionals de l’educació?

    És clar que el Conseller E. Maragall té una expressa necessitat de fer-se històric en l’educació d’aquest estimat país, dit Catalunya, de quedar per la prosperitat ben conegut i nomenat pel “Jo proposo i jo faig”.

    I on són els altres socis d’aquest govern? Què fan?

    Aguantar per la circumstància, no fos el cas que haguessin de sortir d’aquest govern, oi? I “Aquí no pasa nada” Com que tenim un govern dit d’esquerres....

    T.T.R.

Post a Comment