El tema de la Marató de TV3 d’enguany té molt a veure amb Sant Boi i la seva tradició dins del camp de la salut mental. La Marató, que tindrà lloc el proper diumenge 14 de desembre, estarà dedicada a les malalties mentals greus.

Les malalties mentals més comunes són la depressió i l’angoixa, però també s’hi engloben l’esquizofrènia, el trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat, l’autisme o el trastorn límit de personalitat, entre d’altres. Tots aquests trastorns són més comuns del que es pensa i el principal objectiu de la Fundació La Marató de TV3 és sensibilitzar la gent sobre aquests temes. Es vol fer entendre que la persona que pateix un trastorn mental no té la culpa de la seva situació i que en cap cas no se n’ha d’amagar.

Per aconseguir-ho, són molt importants les activitats populars que s’organitzen des dels diferents municipis de Catalunya. En el cas de Sant Boi, hi ha vàries propostes:

L’Associació ADISFI ha organitzat pel dissabte 13 a les 18 hores una desfilada de moda anomenada “ADISFI amb la cadira solidària”, una activitat que compta amb la col·laboració de l’associació de comerciants i part de l’equip de “Ya te digo” d’Europa FM. L’acte sense complexes tindrà lloc a Can Massallera.

El dia 14, al Parc de la Muntanyeta, se celebrarà una festa ciutadana amb animació infantil, cercaviles, gegants, dansa i molta música. A més, a les 13 hores, quatre-centes veus de corals, escoles i alumnes de l’Escola Municipal de Música interpretaran nadales a forma de cantata i el tancaran amb el tema Sant Boi, boig per tu, una versió molt especial de la cançó Boig per tu de Sau amb la interpretació de Pep Sala, que serà retransmesa en directe per TV3.

Tot això sense tenir en compte les activitats que ja han tingut lloc: l’obra de teatre “Las zapatillas amarillas” al Cal Ninyo, interpretada per malalts del centre de dia Santa Eulàlia (Benito Menni CASM), el III Cros Solidari per la Salut Mental al Parc de la Muntanyeta, i altres activitats als casals i centres educatius de Sant Boi.

Els diners que es recaptin en aquestes activitats, a través de les donacions i durant el programa de La Marató que s’emetrà el diumenge a partir de les 10 del matí, estaran destinats a la recerca biomèdica sobre les malalties mentals greus. Tot i que actualment tots els trastorns mentals es poden tractar, encara queda molt per fer en la investigació de les causes i la recerca de nous medicaments i teràpies que millorin el nivell de vida dels malalts.

Sonia López

Més informació:
- Fundació La Marató de TV3
- La Marató de TV3
- ADISFI
- Com fer donatius

1 Comment:

  1. Anónimo said...
    Està molt bé que Sant Boi participi a la Marató

Post a Comment