L’Hospital Benito Menni acollirà la IV Trobada Alzheimer

El proper dia 25 de setembre 08 tindrà lloc a l’Hospital Benito Menni, a Sant Boi de Llobregat, la IV Trobada Alzheimer, que aquest any porta per títol Demències Avançades, Maneig al final de la vida. L’objectiu de la jornada és abordar de forma monogràfica les circumstàncies que envolten a nivell familiar i sociosanitari l’etapa més avançada de la malaltia i donar, així, tant a famílies com a professionals la informació i el suport necessari per afrontar l’evolució d’aquest tipus de pacients.

La trobada comptarà amb la participació de diversos professionals de Benito Menni CASM, com la psicòloga Xelo Casado, que es centrarà en el procés d’adaptació emocional a aquesta malaltia i la doctora Pilar Azpiazu, que explicarà com abordar el dol i les pèrdues des de la família. En aquest sentit, s’aportaran les conclusions extretes d’un exhaustiu treball de camp en què s’ha seguit l’experiència de quatre famílies. El doctor Pedro Regalado tractarà el vessant més mèdic explicant com s’ha d’abordar l’atenció al pacient que es troba al final de la vida. Aquesta jornada tindrà, també, un espai de diàleg en què famílies i professionals podran exposar les seves experiències i resoldre els seus dubtes en torn de l’Alzheimer i altres demències.

La demència és una síndrome malauradament evolutiva que porta a un desenllaç fatal en un termini variable de temps segons la tipologia del diagnòstic, l’edat, i els problemes comòrbids del pacient. Amb més de cent anys d’experiència, l’Hospital Benito Menni dóna atenció a pacients i famílies des dels primers símptomes fins als moments finals de l’evolució, adequant-se professionals i recursos a les necessitats de l’atenció personal i familiar del pacient.

Així, des de la Unitat ambulatòria de diagnòstic (EAIA de trastorns cognitius i de la conducta), l’Hospital de dia Psicogeriàtric, la Unitat de mitja i llarga estada, les demències són ateses de forma interdisciplinària d’acord amb el programa sociosanitari de CatSalut, i les indicacions de les societats científiques més directament implicades (Societat Espanyola i Catalana de Geriatria, Societat Espanyola i Catalana de Neurologia, i Societat Espanyola de Psicogeriatria)

Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental és un conjunt de centres assistencials pertanyents a les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús i dedicats a l’atenció sanitària i social integral de les persones que pateixen malalties mentals. El model de gestió de qualitat de Benito Menni CASM l’ha portat a ser el primer centre integral en salut mental de Catalunya a obtenir l’acreditació en Qualitat ISO 9001-2000, l’any 2006. L’entitat també ha estat reconeguda a principis d’aquest any amb el premi FAD d’Excel·lència en Qualitat en Psiquiatria i Salut Mental.

Font: Gabinet de Comunicació de Benito Menni CASM

Més informació:
- Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental

0 Comments:

Post a Comment